Wij ( Selectie ONR ) willen dit jaar graag wat meer leuke activiteiten met de selectie gaa...

S1 S2 S3 S4 A1 B1 B2 C1 C2 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 F4 F5

ONR WINNAAR EERSTE PERIODETITEL

Tue 31 Oct, 12:42

Opstelling: P.Hoving, Dijk, E.Hoving, Luinstra, Land, Wolthuis, Poel, Rodenboog, De Kleine, Vogelzang, B.Plat

Bij ONR werd na afloop flink gespeculeerd over de vraag wanneer ONR voor het laatst een echte periodetitel won. Lang geleden was het in ieder geval. Van de huidige spelers won zeker niemand een periode in de derde klasse. Maar zaterdag 28 oktober was het zover. DESZ uit Zwartsluis kon dit niet voorkomen. Op die manier is de wedstrijd ook het best omschreven. De ploeg had de verre reis gemaakt om een punt mee te nemen, maar door wederom twee treffers van B.Plat kon de ploeg van ONR na afloop juichend het veld af.

In tegenstelling tot vorige week nam aanvoerder E.Hoving zijn positie weer in. Trainer Rozema kon op die manier zijn favoriete elftal het veld insturen, met een fitte selectie tot zijn beschikking. De eerste helft was van een matig niveau. DESZ had zich ingesteld op de ONR aanval door als handballers de verdedigingslinie te posteren. Pas halverwege de helft van de tegenstander werd ONR aangevallen. De ruimtes waren echter zo klein dat deze speelwijze zich wel uitbetaalde in het feit dat ONR weinig kansen kreeg. Maar deze competitie weet de ploeg dat de kansen toch wel komen, zoals dat voor elke ploeg geldt. Achterin heerst het vertrouwen en met de speelwijze van DESZ ontstonden er slechts problemen bij vrije trappen en hoekschoppen, de enige momenten dat er meer dan één speler uit Zwartsluis in het strafschopgebied verscheen. ONR was de eerste helft een paar keer gevaarlijk. Wolthuis schoot een vrije trap net langs de verkeerde kant van de paal en Vogelzang zag een prima actie (bal op borst en uit draai schieten) net over de kruising vliegen. Vlak voor rust was het Vogelzang die de beste kans uit de wedstrijd kreeg. Een uitstekende steekpass van Poel zette hem vrij voor de keeper, maar hij schoot de bal ongeplaatst op de borst van de DESZ doelman. Dit waren eigenlijk alle hoogtepunten uit de eerste helft, die werd gekenmerkt door foutieve passing en zekerheid achterin.

Ook de tweede helft bleek DESZ niets te veranderen aan de speelwijze, die uitermate negatief was voor een amateur-elftal. De thuisploeg wilde wel, maar door de muur van DESZ werd nog niet heen gebroken. Wel kwam er steeds meer druk vooruit te liggen. Door wat tactische aanpassingen bij ONR en de afgenomen discipline bij DESZ lag er ook wat meer ruimte. Een kwartier voor tijd viel daar ook het bevrijdende eerste doelpunt uit. Linker verdediger Dijk kreeg wat ruimte om op te komen. Zijn voorzet was op maat en B.Plat hoefde alleen zijn hoofd onder de bal te zetten om de 1-0 te maken. Hiervoor waren er echter nog een aantal goede kansen geweest. Uit een slecht weggewerkte corner kreeg aanvoerder E.Hoving nog een goede kans, maar hij schoot gehaast naast het doel. Ook Dijk pikte een afgeslagen bal op en zijn schot van dertig meter ging net naast het vijandelijke doel. ONR kwam echter ook nog goed weg. Een schijnbaar ongevaarlijke vrije trap vanaf de middenlijn viel zo door de verdedigingslinie heen, maar doelman P.Hoving zag kans om deze benarde situatie te redden met een achteloze handbeweging. Hij drukte de bal naast. Uit de aansluitende corner ontstond nog een scrimmage waarbij de bal nog vlak over de lat viel. Maar bij dat gevaar bleef het voor DESZ. Ook met de 1-0 stand. De enige verandering was dat de gasten het nodig vonden om ook nog een aantal kaarten mee naar huis te nemen. De prima leidsman had over de hele wedstrijd genoeg aan vier gele kaarten, die allemaal met de gefrustreerde ploeg van DESZ meekonden. Bij de laatste kwam de verdediger nog goed weg, toen geheel onnodig B.Plat werd nagetrapt onder het oog van de scheidsrechter. In de slotminuut besloot de scheidsrechter het logischerwijs bij geel te houden. Kort hiervoor had B.Plat ook de 2-0 al gescoord, waardoor de wedstrijd natuurlijk beslist was. Hij kreeg de bal prima aangespeeld en sneed de zestien meter binnen. Ondanks pogingen om hem te stoppen plaatste hij zijn schot goed in de verre hoek en zo tekende hij al weer voor zijn negende treffer dit seizoen. Na het afgelopen seizoen (10 doelpunten in 14 wedstrijden) met veel blessures is de topschutter in hem weer helemaal terug.

De manier waarop hij (en de rest van het team) zijn doelpunten vierde gaf aan hoe blij de ploeg was met deze doelpunten tegen het stugge DESZ, dat veel beter voor eigen kansen had kunnen voetballen. De periodetitel lonkte al een aantal weken, dus de spanning had zich wel opgebouwd. Trainer Rozema kon tegen beter weten in wel beweren dat deze wedstrijd niet belangrijker was dan elke andere wedstrijd, als spelersgroep en begeleiding doe je het toch voor dit soort “prijzen”. Zeker voor een ploeg waar het bestuur op handhaving inzet en de doelstelling van de groep zelf het “linker rijtje” is, daar komt een eerste periodetitel natuurlijk als een aardige verassing. De komende twee wedstrijden mogen de oranjehemden bewijzen of ze thuishoren waar ze nu staan. Eerst gaat men op bezoek bij Hollandscheveld (nr.3) en dan komt De Weide (nr.2) in Roden langs. De twee ploegen die afgelopen seizoen nog in de tweede klasse acteerden.